Förebilder

 

Förebilden MATTIAS SUNNEBORN –Längdhoppare (mångkampare)

Sunneborn, Mattias

Meriter: EM Guld(i), VM Silver(i), SM Guld x21 (3st 200m(i)). Veteran Världsrekord i 5-kamp inne och ute.

Varför? Sunne- den levande legenden så även kallad har jag sett upp till nu i ett antal år. Jag kunde inte följa hans bästa dagar under sin karriär då jag knappt var född. Sunne är idag 43 år och håller på med veteran friidrott, tja om man ens ska säga så, han håller måttet mot färska 20-30 åringar ännu. Han visar en riktigt bra inställning både på och utanför arenan vilket gör att han blivit en förebild för mig, han stannar alltid till och snackar med mig, om hur det går för mig osv. Han brukar nämna att han tror jag kan gå hur långt som helst, hur långt som jag själv vill. Det betyder mycket för mig att höra sådana ord av en sådan idrottare. Hans prestationer på arenan är mest varför han blivit en förebild för inte bara mig tror jag, utan även andra ungdomar. Man märker att han verkligen älskar sporten, de flesta elitaktiva idrottare lägger av efter sin ”karriär´´. Sunne har fortsatt(bara 3 års frånvaro innan han fortsatte), och det med glimrande resultat trots sin ålder. Jag menar, att hoppa ca 7.50 när man passerat 40 år är inte många kapabla till kan jag säga. Han tar fortfarande medaljer på SM, och i sin veteran satsning har han bl.a erövrat ett nytt Världsrekord i 5-kamp. Sunne visar för mig att åldern bara är en siffra, och att den blir vad man gör den till.

Besök även Sunne:s hemsida, det är därifrån jag fått en del av min inspiration till min egna hemsida!

 

 

 

www.sunneborn.se

 

 

ROMAN SEBRLE – Före detta WR hållare tiokamp

Roman Sebrle

Meriter: F.d världsrekordhavare tiokamp(9026p), OS Guld, OS Silver, VM Guld, VM Silver x2, EM Guld x2, EM Brons(i).

Varför? Trots att det nu är Ashton Eaton som har världsrekordet är han ingen förebild för mig. Roman Sebrle hade världsrekordet rätt länge, vilket gjorde att när jag bestämde mig för att gå in för mångkamp(2011) så var denne man en förebild för mig. Han blev till idolen man vill slå i framtiden. Jag har sett många utav hans Youtube klipp och tänker varje dag att det är hans rekord man vill ta i framtiden. Dock är det ju nu Eaton som har det men Sebrle kommer alltid vara min förebild. Dessutom är han en sann tiokampare som hängt i enormt länge i sin karriär med många meriter på såväl EM som VM och OS.

 

Barndomsidolen STEFAN HOLM – Höjdhopp

Stefan Holm

Meriter: OS Guld, VM Silver, VM Guld(i) x4, EM Silver och Brons, EM Guld x2 + Silver(i). SM Guld x22, SM Silver x2, SM Brons x2. PB- 2.38, 2.40(i).

Varför? Stefan Holm har man växt upp med som liten. Han var den första idrottsman jag fick upp ögonen för kan man säga. Jag kommer ihåg när jag satt vid tv-soffan med farsan och hans polare, året var 2004, det var OS i Aten i höjdhopp. Jag var endast 9 år. Vi alla satt och var nervösa när han rivit 2 ggr på 2.34, han var i superform men var nu tvungen att klara om de skulle bli någon medalj. Han klarade inte bara 2.34 i det 3e försöket, utan han tog även 2.36 i första och vände på steken helt och hållet! Han lyckades vinna.

När jag var liten körde jag även Holms ”teknik´´, dvs dra igenom håret, blåsa lite i ansiktet för att sedan trippa igång ansatsen. Stefan har och kommer alltid vara min första förebild. Holm visar att det går att var bra i höjd utan att vara en jätte vilket de flesta höjdhoppare är vilket är extra imponerande måste man säga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial