Craft Sportswear

ACTIVE INTENSITY
For the brave, the fanatics and the dreamers.
Explore this intense collection with powerful decathlete @fredrikxsamuelsson and explosive triple jumper @madeleinenilssons.

BLACK FRIDAY

THE ZONE
Welcome to The Zone. A higher state of mind where focus is balanced with calmness, nervousness with confidence and anticipation with determination.

                           

 

När jag ankommit till arenan brukar jag lägga mig på en massagebrits eller bänk med hörlurarna.
Om vi inte får värma upp på tävlingsarenan så brukar jag åtminstone gå in på stadion och känna atmosfären därinne, börja se mig själv i situationer som jag vill ska hända dem kommande tävlingsdagarna.
Därefter plockar jag fram videos från tävlingar som gått bra, enskilda prestationer eller minnen som väcker en positivitet inombords. Då kommer man in i tagg-modet, samtidigt som den där lilla nervositeten kryper inpå en vilket är bra till en viss gräns. Sen är det bara att gasa.

 

DISTRICT
Introducing District – a laid back collection meant to put you in your most competitive performance mode, the zone.

   

3 Snabba

CRAFT ACADEMY

Craft Academy är en storsatsning på lovande svenska friidrottare. Målet är att de ska få optimala förutsättningar att träna och utvecklas för att kunna prestera på hög nivå under de kommande tre åren i EM, VM och OS i Tokyo 2020.

www.craftsportswear.com/sv/craft-academy/

Fredrik Samuelsson

 

Fredrik Samuelsson

Mångkamp      Svensk mästare. 9:a på EM       
Fredrik Samuelsson – Instagram

Craft stärker engagemanget inom svensk friidrott
– storsatsar på talanger inför OS 2020

Pressmeddelande Dec 15, 2017

 
Inför OS i Tokyo 2020 förstärker Craft samarbetet med Svenska Friidrottsförbundet i form av en storsatsning på lovande svenska friidrottare. Satsningen går under namnet Craft Academy och innefattar 12 talanger som har handplockats av friidrottsförbundet i dialog med Craft.

”Sveriges förbundskapten i friidrott har tillsammans med Craft och grengruppsansvariga inom friidrottsförbundet tagit fram en grupp aktiva som vi nu väljer att lyfta fram och satsa extra på”, säger Henrik Åbom, sponsoransvarig på Craft Sportswear. ”Målet är att de ska få optimala förutsättningar att träna och utvecklas för att kunna prestera på hög nivå under de kommande tre åren i EM, VM och naturligtvis i OS i Tokyo 2020.”

Bland de utvalda till Craft Academy finns inte bara lovande talanger utan även några som redan har etablerat sig på en internationell nivå.

”Det handlar om några av våra lovande talanger som fram till 2020 förhoppningsvis kommer att ta ytterligare steg och kvalificera sig till kommande EM, VM och OS”, säger Sveriges förbundskapten i friidrott Karin Torneklint. ”Samarbetet med Craft inom Craft Academy kommer att ge dessa idrottare en rejäl boost i deras satsning framöver.”

Det treåriga samarbetet innebär bland annat att Craft förser friidrottstalangerna med tränings- och tävlingskläder, underkläder, tillbehör samt plagg för återhämtning och avslappning. Det innebär också att de tolv idrottarna kommer vara tätt involverade i Crafts utveckling av nya, innovativa plagg för friidrott.

Nio Kvinnor och tre Män
Craft Academy består totalt av nio kvinnor och tre män. ”Det är kul att se att det är så många kvinnliga talanger inom svensk friidrott just nu”, säger Henrik Åbom. ”Särskilt då vi har ett uttalat mål att bli starkare inom dam med bland annat flera nya damspecifika kollektioner.”

Atleter i Craft Academy

Marinda Petersson, slägga
Madeleine Nilsson, tresteg
Linn Nilsson, 1500m/5000m
Maria Jansson, ultralöpning
Fanny Roos, kula
Ida Storm, slägga
Hanna Hermansson, 800m
Fredrik Samuelsson, mångkamp
Johan Rogestedt, 800m/1500m
Henrik Larsson, 100m/200m
Angelica Bengtsson, stavhopp
Sofie Skoog, höjdhopp

www.mynewsdesk.com/se/craft/pressreleases/craft-staerker-engagemanget-inom-svensk-friidrott-storsatsar-paa-talanger-infoer-os-2020-2335421

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial