Trend Micro

Fredrik Samuelsson X Trend MicroFredrik Samuelsson ny varumärkesambassadör för Trend Micro

IT-säkerhetsföretaget Trend Micro lanserade nyligen den svenska kampanjen ”Förberedelse är nyckeln till framgång” för att uppmana företag att förbereda sig för morgondagens säkerhetshot. Frontmannen för kampanjen är Trend Micros nye varumärkesambassadör, den svenske tiokamparen Fredrik Samuelsson. 

För elitfriidrottare som Fredrik Samuelsson är förberedelse A och O. Så även inom IT-säkerhet, där företag, om de inte är tillräckligt skyddade, riskerar att förlora konkurrenskraft eller behöva hantera höga oväntade kostnader för hantering av cyberattacker. 

Fredrik Samuelsson tävlar i världseliten inom tiokamp och har åtta SM-guld i ryggen. För att prestera sitt bästa samt undvika skador gäller det att förbereda sig väl, och kontinuerligt finjustera strategier efter utmaningar som ständigt förändras beroende på exempelvis dagsform eller mängd träningstid till nästa tävling. Denna typ av förberedelse är precis lika viktig för företags IT-säkerhetsarbete som för en elitidrottsman. Även företag måste fokusera på god förberedelse och anpassning efter förändrade förhållanden, för att minimera riskerna för intrång och cyberattacker.

– Med dagens allt mer uppkopplade samhälle, och ökande spridning av såväl person- som företagsdata, är detta ämne mer aktuellt än någonsin säger Johhny Krogsbøll, säkerhetsexpert på Trend Micro Sverige.

Kampanjen består av tio filmer som var och en kopplar ihop en gren i tiokamp med en rekommenderad förberedelse företag bör göra inom IT-säkerhet, för att vara förberedd på morgondagens säkerhetshot och säkerställa att de tryggt kan fokusera på affärsmålen.

– Vi är jättestolta att ha Fredrik Samuelsson som vår varumärkesambassadör och ansikte utåt för den här kampanjen, säger Lena Clefberg, marknadschef för Trend Micro i Sverige och Finland/Baltikum. Med denna kampanj vill vi hjälpa företag att göra tio åtgärder som stärker deras IT-säkerhet, så de kan framtidssäkra verksamheten och inte riskera att tappa konkurrenskraft på grund av en cyberattack.

För Fredrik Samuelsson är kampanjen en möjlighet att använda sitt namn för att hjälpa svenska företag stå skyddade inför en av digitaliseringens största utmaningar – cyberbrottslighet.

– Det känns fantastiskt kul att genom dessa paralleller till min egen vardag öppna upp företags ögon för vikten av IT-säkerhet, säger Fredrik Samuelsson. Detta är en unik koppling som jag inte sett någon annan idrottare göra. Det finns faktiskt många gemensamma beröringspunkter mellan elitfriidrott och IT-säkerhet, och därför är det extra kul att använda min erfarenhet som tiokampare till att vägleda svenska företag.Trend Micro tänker kreativt och jag är glad över att få göra denna kampanj med dem.

www.mynewsdesk.com/se/trend-micro-sweden/news/fredrik-samuelsson-ny-varumaerkesambassadoer-foer-trend-micro-388910

Kampanj: Morgondagens IT-hot: Förberedelse är nyckeln till framgång och dess koncept har tagits fram av Trend Micros kommunikationsbyrå Archetype. Du kan se hela kampanjen här: morgondagensithot.se/

www.trendmicro.com

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial